Trap renoveren: waarom zou je?

Trap renoveren: waarom zou je?

Het is duidelijk: je huidige trap is aan vernieuwing toe. Het ziet er oud en lelijk uit, de kleuren zijn vaal geworden en het hout is niet meer om aan te kiezen. Wat nu? Niet iedereen heeft voldoende spaargeld om 1,2,3 een nieuwe trap aan te schaffen. De aanschaf van een nieuwe trap is een flinke investering en niet iedereen kan dit geld opbrengen. Wil je goedkoper uit zien zonder in te leveren op kwaliteit, dan is een traprenovatie het overwegen waard. In dit artikel lees je meer informatie over een traprenovatie, wat je precies kunt verwachten en hoe je ermee begint.

Het verlengt de levensduur van je trap

In principe hebben trappen een lange levensduur, maar dit betekent niet dat de buitenkant van de trap er altijd mooi uit blijft zien. Zo dient een trap eens in de zoveel tijd opnieuw geverfd te worden, de trapleuning vervangen en ga zo nog maar even door. De enige voorwaarde aan een traprenovatie is dat de constructie van de trap goed in elkaar steekt. Kies je voor een traprenovatie dan verleng je de levensduur van de trap met 5 tot 10 jaar. Zo kun je de aanschaf van een nieuwe trap dus nog even uitstellen. Fijn toch? 

Wat is er mogelijk?

De mogelijkheden van een traprenovatie zijn groot. Bij een standaard traprenovatie wordt de trap van een nieuw likje verf voorzien, wordt het hout in de lak gezet en de nodige onderdelen zoals bijvoorbeeld de steunbalk opnieuw vervangen. Heb je een trap met vloerbedekking dan is het mogelijk om je trap opnieuw te laten bekleden. Kies je voor een uitgebreidere traprenovatie dan is het mogelijk om je trap met PVC te bekleden. Een standaard traprenovatie neemt minimaal een dag in beslag, een uitgebreidere traprenovatie duurt hooguit 2 tot 3 werkdagen. Bij een nieuwe trap ben je al gauw meer dan een hele werkweek kwijt.  

Bij het maken van plannen voor een traprenovatie is het een goed idee om over de verlichting na te denken. Heb je voldoende verlichting in de avonduren? En zie je mogelijkheden om sfeerverlichting aan de trap toe te voegen?

Een traprenovatie bedrijf vinden

Er zijn ongetwijfeld meerdere traprenovatie bedrijven waar je uit kunt kiezen. De grote vraag is, hoe kies je de juiste? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst raden we je aan om meerdere offertes aan te vragen en bij het bedrijf zelf langs te gaan. Zo krijg je een goede indruk en kun je bij het maken van een keuze op je gevoel af gaan. Daarbij is het altijd slim om een traprenovatie bedrijf in de buurt te vinden, zodat je zo min mogelijk voorrijkosten hoeft te betalen. 

Bekijk ook